Individuele therapie

U kunt op zeker moment moeilijkheden ervaren, doordat u te maken krijgt met bijvoorbeeld een (chronische) ziekte, de dood van een geliefd persoon, echtscheiding, een relatiecrisis, opvoedingsproblemen, overspannenheid, stress of burnout. Veel voorkomende klachten en problemen zijn:

Juist wanneer de moeilijkheden u dag in dag uit bezig houden, en u deze niet meer kunt of wilt delen met anderen, kan het waardevol en raadzaam zijn om professionele begeleiding te zoeken.

Mede door mijn ervaring in Gezondheidszorg, Welzijnswerk en Bedrijfsleven en door het volgen van verschillende opleidingen kan ik u de therapie bieden, die bij u past. Ik werk volgens Gestalttheoretische principes, waarbij ik tevens gebruik maak van de Contextuele Benadering volgens I. Boszormeny Nagy.

Ik ga allereerst met u op zoek naar mogelijke vertrouwensbronnen in u zelf, alsook in uw omgeving. De ervaring heeft mij geleerd, dat heftige conflicten in het heden te maken kunnen hebben met ernstige gebeurtenissen in het verleden. Daarom zal ik ook met u onderzoeken of uw levensgeschiedenis daar aanleiding toe geeft. Innerlijke conflicten geven vaak storing in de communicatie, waarbij uiteindelijk op allerlei gebieden conflicten kunnen ontstaan.

Tijdens de therapie zal ik eerst op vertrouwde wijze met u verkennen wat er aan de hand is in uw leven, wat maakt dat u uw behoefte volgde in therapie te komen. Daarnaast volg ik u met aandacht en ondersteun ik u. Ik help u bij het doorleven en verwoorden van uw persoonlijke ervaringen zodat u dichter bij uw zelfbeleving en zelfbesef kunt komen. Ook kijk ik hoe u contact maakt en wat u daarbij ervaart. Door het proces te ondersteunen en zorgvuldig te volgen, benader ik iedere persoon als anders, uniek en individueel.

Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik u met respect benader en u nergens toe zal dwingen. De basis van mijn werk ligt in het creëren van een veilige omgeving, waarin ik met u werk aan heling en persoonlijke groei. Wanneer u tot voldoende herstel bent gekomen en weer evenwicht ervaart, komt het moment waarop u en ik samen kunnen besluiten de therapie te stoppen.