Reïntegratietherapie

Wanneer u gedurende een jaar of langer uit het arbeidsproces bent geraakt en u weer aan de slag wilt gaan, kunnen vooral psychische problemen u dusdanig belemmeren dat het u niet lukt om het werk te vinden wat bij u past. Iedere keer krijgt u te maken met frustratie en teleurstelling, waardoor de problemen zich lijken op te stapelen.

Reïntegratietherapie kan u helpen deze uitzichtloze periode om te zetten in een periode, waarin u weer inzicht krijgt en uitzicht voelt op fijn en passend werk. Tijdens de uitgebreide intake onderzoek ik met u welke psychische belemmeringen en problemen u ervaart en bespreken we hoe ik met u daaraan denk te werken. Om deze psychotherapie bekostigd te krijgen door uw uitkeringsinstantie is het nodig een concreet hulpplan met u te maken, zodat u dit kunt indienen.

Ik werk samen met andere Reïntegratietherapeuten, waardoor ik goed op de hoogte ben van de wet- en regelgeving en andere belangrijke wetenswaardigheden op het gebied van de reïntegratie. Daarnaast heb ik een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen in de arbeidscontext.